Biki90’s Oktoberfest in De Effenaar

Na een paar weken van niet optreden is het vanavond weer zover! Wij gaan tijdens de eerste editie van het Oktoberfest in De Effenaar in Eindhoven optreden.

Om half 11 verzamelen wij bij cafĂ© d’n Hertog, waarna wij ons gezamenlijk bij de artiesteningang van De Effenaar melden. We zien er heel betrouwbaar uit, want zonder problemen wordt het hek opengemaakt en mogen wij naar binnen.

Backstage is er ruimte om onze instrumenten te droppen en krijgen wij instructies en drankpasjes van de organisatie. Gewapend met de drankpasjes storten wij ons in het feestgedruis, dat nog wel wat op gang mag komen. Geen probleem, want Blusswerruk & een rustige zaal is altijd een goede combinatie!

Om 12 uur pakken wij onze instrumenten voor de eerste paar nummertjes van de avond. Aangekondigd door Marlon Kicken (bekend van zijn buuts bij de Keiebijters) mengen wij ons tussen het publiek om ons eerste optreden van de avond te verzorgen. Met de pul in de hand klimt het publiek op de tafels en zo zit de stemming er goed in.

Na een DJ sessie en een gezellige Duitse zanger is het om 2 uur weer onze beurt om de zaal te vermaken, de tafels staan ondertussen tegen het podium aan dus interactie met het publiek is geen probleem… Samen in de polonaise de zaal door en op de tafels staan, meezingen en klappen: het publiek vermaakt zich vanavond uitstekend!

Nog 1 laatste set, op het zeer mooie tijdstip van 03.15 uur in de vroege morgen, en de avond zit er weer op voor ons. Inmiddels is het weer redelijk rustig in de zaal, maar er is nog genoeg publiek over om te vermaken. Een set van 4 nummers zorgen voor onze afsluiting op het Oktoberfest.
Met pijnlijke voetjes strompel ik richting auto na een zeer gezellige avond, met een twist aan het standaard thema.