Uitstapje Amsterdam

Als afsluiting van ons 25jarig jubileumjaar stond vandaag een surprisedag op de groep te wachten. Behalve de voorzitter (a.k.a ondergetekende) en de penningmeester (a.k.a. “die gierige”) wist niemand waar we heen gingen, wat daar op ons te wachten stond en of we onze zwemkleding mee hadden moeten nemen…

De uitnodiging was wel duidelijk in de aanvang, 14.15u uiterlijk bij het station. En ongelooflijk maar waar, iedereen was er nog ruim op tijd ook. Wat vervolgens gebeurde kan ik alleen maar omschrijven als een grote brok van zenuwen, nieuwsgierigheid en onmacht. Kennelijk zijn er binnen de club een aantal leden die maar moeilijk om kunnen gaan met het niet in-control zijn. We verzamelen dan wel bij het station op een specifieke tijd, maar wie zegt dat we met de trein ergens heen gaan? Vertwijfeling alom, ik word scherp met argusogen in de gaten gehouden, helaas voor de anderen blijkt mijn pokerface maar moeilijk te ontcijferen. Als ik dan toch maar het seintje geef dat het veilig is om een paar blikjes bier te gaan kopen voor de trip wordt zelfs daar in eerste instantie nog aan getwijfeld haha. Maar uiteindelijk stappen we tegen half 3 dan toch in de trein, bepakt en bezakt met tassen vol blikjes bier.

De trein brengt ons vanuit Eindhoven richting Alkmaar, met tussenstops in Den Bosch, Utrecht en Amsterdam. Bij iedere stop hetzelfde ritueel, ik doe net alsof ik ga uitstappen om vervolgens dan toch te blijven zitten. Heel irritant, zo wordt mij duidelijk gemaakt. Vette pech, haha!

Eenmaal aangekomen bij Amsterdam Centraal stappen Marcel en ik dan toch echt uit, en als 2 heuse rattenvangers van Hamelen krijgen we een groep van 25 achter ons aan die ondertussen deel 1 van het grote raadsel hebben opgelost. Amsterdam it is! Maar goed, wat we uiteindelijk gaan doen is nog steeds de vraag.

Allereerst is het zoeken naar een restroom om te peeën, want van alle die blikken bier moet je ongelooflijk zeiken. Vervolgens lopen we het Damrak op en lopen via een kleine omweg naar Holland Rent-a-bike. Wederom zo’n rookgordijn, want we gaan dus echt niet op de fiets door Amsterdam heen, maar we ontmoeten hier onze Amsterdamse tourguide Guido, waarmee we een 2 uur durende tocht gaan maken door het Red Light District.

De meesten van ons zijn hier nog nooit geweest, en diegenen die er wel zijn geweest hebben waarschijnlijk weer een hoop weetjes erbij geleerd vandaag, want Guido wist heel veel te vertellen over de geschiedenis en bleef lekker ouwe”hoeren” over ouwe hoeren, electro en bondage adressen en de laatste live shows. Ondertussen natuurlijk ook bij 2 typische Amsterdamse kroegjes mogen genieten van lokale (bier)specialiteiten en de lokale bevolking.

Om half 7 werden bij de haven afgezet voor onze rondvaart door de grachten, op een priveboot, inclusief drank en pizza’s. Onze Belgische gastheer heeft echt geprobeerd om ons bij te houden qua drank en pizza voorziening, maar op een gegeven moment werd het letterlijk een open bar met self-service. Het was erg gezellig, maar af we nu zoveel gezien hebben van wat er aan de kades te doen was…

De laatste activiteit was een Smartlappen Workshop in een echt Amsterdams bruin cafeetje. Harry, de accordeonist, had boekjes met songteksten meegenomen en onder zijn begeleiding hebben we 2 uur lang allerlei liedjes gezongen. Uiteraard vloeide er hier ook weer allerlei soorten alcoholische versnaperingen en samen met enkele andere toeristen was het echt super gezellig.

In de trein terug naar Eindhoven hebben we ons uiteraard weer keurig gedragen, en absoluut niet gezorgd voor enige vorm van overlast voor de andere reizigers. Wel hebben we ons nog anderhalf uur bezig gehouden met de afterparty van de smartlappen workshop, dit tot groot genoegen van enkele Brabantse Ajax supporters en het personeel van de NS. Het was een geweldig gezellig eind van een leuke dag, en een topafsluiter van ons jubileumjaar.

Greetz

Twan

 

1 gedachte over “Uitstapje Amsterdam

Reacties zijn gesloten.