Toeterfeest bij d’Eigeweskus

12095017_988099611261767_7663047919433544160_oHet is zaterdagavond en we mogen als Blusswerruk weer eens van huis af. Dit keer op het toeterfeest van blaaskapel d’Eigeweskus uit Langeweg, gemeente Moerdijk. Zo’n uurtje rijden.
Het festival wordt gegeven op 2 locaties waar we bij elk een 20 minuten mogen spelen.

We verzamelen om 20 uur bij de sporthal waar we ontvangen worden en onze speeltijden doorkrijgen. Nog geen consumptiebon want die krijgen we pas na het laatste optreden.
Om 10 voor 9 is ons eerste optreden in het buurthuis, een honderd meter van de sporthal. Het is beetje klein voor ons, en gelukkig wordt er hier nier gejureerd want het optreden is een “opwarmer”.
Om 10 voor 12 (door uitloop) is ons optreden in de sporthal. Gelukkig hier veel meer ruimte en dat resulteerde al direct in een optreden “dat staat als een huis”. Na ons zijn nog 3 kapellekes en dan worden de punten van de jury opgeteld.

De publieksknuffel wordt het eerst genoemd en gaat naar ‘t Zootje uit Delft.
Vervolgens de prijs voor show/presentatie: verrassend komen wij als winnaars uit de bus. De wisselbeker wordt door Kevin opgehaald.
Als laatste is de prijs voor muzikaliteit. En, nog veel verrassender, ook hier winnen we de eerste prijs. En wederom wordt er een beker opgehaald. Zo gaan we voldaan met onze twee bekers naar huis, want het is nog een lange weg. (Hij maakt m gewoon). En met de flessen drank die we erbij gekregen hebben, zullen we er dinsdag 1tje op proosten. We feliciteren Coest en the eXperience Brass Band met hun respectievelijk tweede en derde prijs. Zo was het een mooi Eindhovens podium.

Iedereen nog een fijne zondag.