Stöppelhaene Bloazersfestival in Raalte

Na de zomervakantie en 2 maanden zonder optredens is Blusswerruk er weer klaar voor! We staan te trappelen om muziek te maken en op te treden. De kick-off van het 2e deel van 2014 is in Raalte bij het Stöppelhaene Bloazersfestival.

Dit jaar is alweer de derde keer dat wij aan dit festival deelnemen en als het net zo goed verzorgd is als de eerste 2 keer dat wij hier waren moet het wel een goede dag worden!

Om half 10 met regen vanuit Eindhoven vertrokken, maar gelukkig komt na regen zonneschijn (ook in Raalte) en hebben we een zonnige, droge dag voor ons. Het ontvangst comité staat al klaar met koffie, thee en krentenbrood; er moet natuurlijk een goede bodem gelegd worden voor een dagje festival.

Vanaf 12 uur krijgen alle deelnemers 2 muziekskes de tijd om zich aan het verzamelde publiek in de tent voor te stellen.

Na het voorstelrondje trekken we het centrum van Raalte in om 3 keer op te treden. Het eerste setje heeft meteen een primeur, want we hebben nieuwe liederen ingestudeerd die vandaag voor het eerst gespeeld gaan worden. No. 48 (een medley, ontsproten aan het muzikale brein van Herr Kapelmeister) en Locked out of Heaven. De nieuwe nummers gaan voor een vuurdoop niet slecht. Verder spelen we nog wat nummers uit ons bekende repertoire om de 25 minuten vol te maken.

De stemming begint er in te komen, het publiek komt op gang en wij gaan ook lekker! Dus door naar optreden nummer 2, in een gezellige tent vol met publiek. Ons feestrepertoire slaat goed aan, lekker meelallen op “Je loog tegen mij” en “Sex met die kale” doet het altijd goed!

Ons laatste optreden van de dag is in een iets te kleine tent: wij passen er net in, ons volume net niet… Net als vorig jaar krijgen we hier een verzoeknummer: “Lang zal hij leven!”. Omdat wij de beroerdste niet zijn wordt dit meteen geregeld, we moeten hiervoor wel even binnen in de kroeg zijn want de barman is jarig.

 

Na de afsluiting van de dag (De Utlopers uit Sneek hebben het festival gewonnen) gaan we met zijn allen weer terug naar de tent op de markt voor een lekkere maaltijd namens de organisatie.

Het was weer een top-dag! Snel naar Eindhoven, want morgen zijn we present bij de Brabantse Dag in Heeze.