Sallandse oogstfeesten in Raalte

Het eerste optreden na de vakantie was dit jaar in Raalte. Omdat dit al de 4e keer is dat we hier komen wisten we op voorhand al dat dit een geslaagde dag zou gaan worden.
Net voor 12:00 uur was iedereen aanwezig op het Stöppelveld. Hier vond de opening van het festival plaats. Dit gebeurde door middel van een klein voorstelrondje van alle kapellen, die dan ieder 2 nummers mochten maken. Dit was ons eerste statement van de dag.
Vanaf 13:00 uur trokken alle kapellen het centrum in. Verdeeld over 5 locaties werd overal muziek gemaakt. Het blijft toch altijd een mooi gezicht om een centrum vol met mensen, terrasjes, barren en muzikanten te zien.
Uiteindelijk hebben wij vandaag 3 x mogen spelen. Hierna was om 18:00 uur de finale. Na nog 2 nummers van alle kapellen werd de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. In 2013 wisten wij die prijs nog in de wacht te slepen. Dit jaar werd de ‘tismawajewendBand uit Raalte uitgeroepen tot winnen. Namens Blusswerruk nog van harte gefeliciteerd.

Na de finale kon iedereen nog aanschuiven bij het buffet om nog lekker te eten. Uiteindelijk is iedereen met een gevulde buik en een goed gevoel naar huis gegaan.
Ondanks dat we hier nu al 4 jaar op rij komen, begint dit festival niet te vervelen. Dit komt ook omdat de gehele organisatie echt geweldig is geregeld. Hierdoor is de kans ook weer groot dat we hier volgend jaar weer aanwezig zullen zijn. Ik zet hem alvast in mijn agenda :).

Het weekend zit er nog niet op voor Blusswerruk. De zaterdag was gereserveerd voor het optreden in Raalte, maar de zondag is ook gevuld. We gaan dan naar Heeze voor de 58e Brabantse Dag. Hierover natuurlijk later mee. Ook zijn de voorbereidingen voor het weekend in Renesse in volle gang. Dit wordt weer een van de hoogtepunten van dit jaar.
Blijf de site in de gate houden voor alle foto’s en verslagen.