Pietenparade Eindhoven

Vandaag is de jaarlijkse Pieten Parade in de Eindhovense binnenstad. Deze leuken wij op met onze klanken en bescheiden repertoire Sinterklaas-muziek.
Omdat we niet en masse in de make-up hoeven, mogen we uitslapen en verzamelen we pas om 12 uur bij Dynamo. We worden ontvangen met broodjes en koffie/thee, zodat we met gevulde magen aan de eerste rondgang door de stad kunnen beginnen.
Gewapend met dikke jassen, sjaals en handschoenen gaan we de kou in. Tijdens de eerste ronde lopen we via het Catharina plein, Rechtestraat, Demer, Piazza en de Admirant naar de markt en weer terug naar Dynamo. Het Pietenlied, verschillende Sinterklaas
liedjes en natuurlijk een greep uit ons eigen repertoire komen langs tijdens onze stadswandeling. De Pieten dansen met en delen heeeeel veeel snoep uit aan alle kinderen in de stad.
Na ruim 2 uur mogen we ons weer opwarmen aan een biertje bij Stacey’s of koffie/thee bij Dynamo. Na deze kleine pauze is het weer tijd om de kou in te gaan voor een iets kleinere trektocht. In een uur lopen we met muziek en alle Pieten nog een ronde door
de stad. Om kwart voor 5 spelen we “Dag Sinterklaasje” en gaan we een lekker warm Dynamo binnen voor een natje en droogje als afsluiting van deze middag.