Pekske pronken

DSC_5401 Al een aantal jaren mogen wij van Blusswerruk bij het Pekske pronken een stukske muziek maken.  En zo is dit ook dit jaar het officieuze begin van de carnaval.  Het Pekske pronken gaat om het pronken met/van oew pekske. Oftewel je carnavals outfit showen. En ook deze keer zijn er veel mensen naar de tent op de markt gekomen om hun pekske te laten zien.

Als we binnen komen is de Nuenense plaaskapel “de bloaspoepers” bezig.  Zo kunnen wij mooi acclimatiseren. Na de poepers is het tijd voor ZDH Gilbert du Verre om entree te maken. Want uiteraard komt de stadsprins langs op de modeshow van “zijn” meisje.

Na te hebben genoten van wat nummers van de Eendracht is het onze beurt.  We beginnen lekker met Universal en Egyptian.
Na deze nummers komt Hans de Vet (spreker en adjudant) het podium op.  Zijn we nu al klaar?  Maar dat was niet het geval.  Er blijkt een verrassing te zijn.  Onze eigen muzikale leider Kevin Hagen is door de FEC uitgeroepen tot Ridder van de Federatie!  Wat een eer. En hoe krijg je een klein mannetje stil. Nou, met zo’n onderscheiding dus haha.

20160205_123707000_iOS

Na dit officiële moment mochten we nog een paar nummers toeteren. En na de set konden we dan eindelijk Kevin feliciteren met zijn benoeming.
Voor Blusswerruk, maar vooral voor hem is carnaval goed begonnen. Tot zaterdag allemaal.

Salaai