Lampegats Liedjesfist 2016

DSC_5229Zaterdag 9 januari, de tweede editie van het Lampegats Liedjesfist staat op het programma.

Dit jaar doen we niet mee aan de wedstrijd, maar vullen we de pauze en spelen we aan het eind van de avond nog 1 keer “Noar de kroeg”, onze winnende inzending van vorig jaar.

Na enige moeite vinden we een parkeerplaatsje voor onze bolide. Onderweg naar de Effenaar worden we raar aan- /nagekeken in onze pekskes. Ja, mensen het is weer bijna carnaval dus we mogen weer!

Ruim op tijd voor ons optreden om 21.30, maar iets te laat volgens het werkelijke schema (een half uur voor op de planning!) komen we de zaal binnen.
Meteen maar de instrumenten uitpakken en, in sommige gevallen, letterlijk recht vanuit de auto het podium op.

Het podium is een half uur lang van ons en we spelen nummers als “Zakka zakka”, “Moves like Jagger” en “What do you want from me”.
De zaal lijkt aanwezig te zijn voor een glas bier en bijpraten met bekenden uit de Eindhovense carnavals scene, zelfs een meezinger als “Kleine jongen” kan helaas op weinig reactie rekenen…. Gelukkig ziet het publiek eruit alsof ze het heel erg naar de zin hebben!

Ondertussen is natuurlijk de verkiezing voor nieuwe Eindhovens carnavalslied bezig, dus luisteren ook wij naar de mogelijke opvolger van ons “Noar de kroeg”. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur!

Aan het eind van de avond, vlak voor de prijsuitreiking, brengen wij (voor de laatste keer?) “Noar de kroeg” ten gehore. Voor de gelegenheid is Punt&L vanavond ook aanwezig om lekker met ons mee te zingen.
De zaal kent de tekst nog, want er wordt meegezongen! Na ons nummer geven de mannen van Punt&L nog enkele chansons ten beste. Het publiej doet enthousiast met de mannen mee. De dames en heren van cv Niehaals besluiten zelfs om te stagediven. Alles ging goed, ik heb tenminste geen tanden rond zien vliegen…

Nu is het toch echt tijd voor de prijsuitreiking. De winnaar van dit jaar is BJ & de Dirco’s met “In de sauna doe ik een pauw na”. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Zo is het alweer het einde van een zeer gezellige avond. Tot snel, want tot en met carnaval zijn wij elk weekend onderweg. Houdt onze website in de gaten voor het laatste nieuws