Koningsdag 2016

13096015_1143463929007905_2449070948892277722_nWoensdag 27 april 2016. Koningsdag -2.0! Zo kunnen we het wel noemen. Is het normaal rond de 20 graden met een lekker zonnetje, was het vandaag slechts 7 graden met regen, hagel en veel wind.

Dit mocht voor Blusswerruk de pret niet drukken, en dus vertrokken we allemaal naar het Brabantse Hapert voor de Koningsmarkt 2016. Op voorhand was het, gezien de weersverwachting, nog niet zeker of alles wel door zou gaan. Dinsdagmorgen kregen we uitsluitsel van de organisatie dat alle festiviteiten gewoon door zouden gaan. Dit betekende dus: War aankleden een voorbereid zijn op een nat pak.

Vanaf 10:45 uur werd er verzameld bij Café Het Pleintje. Even na 11:00 uur vertrokken we naar een andere locatie waar de koffers opgeborgen konden worden. Rond 11:15 klonken onze eerste klanken door het centrum van Hapert.

In het hele centrum was een grote braderie met allerlei nevenactiviteiten. Onze taak: de gehele dag op verschillende locaties een paar nummers ten gehore brengen. En zo geschiedde het ook.

De consumptiebonnen die we gekregen hadden konden ingewisseld worden voor een kleine versnapering bij de basketbal vereniging. Deze werd dus zo snel mogelijk opgezocht. Dit was nog niet zo makkelijk. Deze zat namelijk helemaal aan der andere kant van het centrum. Na een paar muzikale stops hebben we hem toch gevonden en werd de innerlijk mens voorzien van wat vocht.

De rest van de dag liep steeds zo verder. Uiteindelijk hebben we flink wat van ons inmiddels uitgebreide repertoire ten gehore gebracht.

Om 16:00 uur was het tijd voor het laatste optreden. Hierna werden de laatste bonnen ingewisseld en vertrok iedereen weer richting huis.

Blusswerruk had vandaag een heuse primeur. Onze nieuwe schuif Hans had vandaag zijn vuurdoop. Hij is geslaagd en mag dus de volgende optredens ook gewoon mee doen.

Tot slot willen we onze reserves Marcel Schneijdenberg en Kees Velthuijs nog erg bedanken voor hun hulp en inzet.

Tot de volgende keer