Jubileum Blaasband Ullie – Hoeven

imageOp de dag dat moeders extra in het zonnetje werden gezet, is Blusswerruk met een ietwat uitgedunde selectie afgereisd naar Hoeven, onder de rook van Etten-Leur. Brassband Ullie vierde hun 20 jarig bestaan en had voor deze gelegenheid enkele tientallen bevriende bands uitgenodigd om dit mee te vieren.
De organisatie had geregeld dat er vanaf de parkeerplaats met touringcar gereden kon worden naar het klooster waar de opening plaats vond. Na deze spectaculaire act, met ballonnen wedstrijd, togen we 20 meter verder voor het eerste optreden.
Het zonnetje deed goed zijn werk en de (al dan niet alcoholische) versnaperingen vonden goed aftrek bij de Blussers.
Intussen was elders in het land de ontknoping van het voetbal begonnen.  Dit werd natuurlijk met een schuin oog in de gaten gehouden.
Op naar het volgende podium. Ook hier een heerlijk setje staan te spelen,  al was de toegift You’ve got a friend wat aan de snelle kant (Sorry….) Wel lekker enthousiast publiek hier.
En toen… De laatste set dient zich aan, en intussen was de spanning te snijden onder onze voetballiefhebbers. PSV op voorsprong en Ajax nog steeds gelijke stand…  Zou het dan toch?
De DJ was zo vriendelijk om de laatste minuten van het radioverslag en toen was er ontlading. Eindhoven kampioenuh!!  Let’s kick it met We are the champignons.!! Tja, mooi was het niet, maar wel met gevoel.
De rest van de set werd gespeeld in een overwinningsroes met her en der een teleurgestelde ajacied in de buurt.
Hierna was het groot feest in kamp Eindhoven en werd direct alles op alles gezet om morgen deel te nemen aan het grote feest in de binnenstad. Hierover wellicht later meer.

Blusswerruk feliciteert De Stropers met de overwinning van het festival en bedankt Ullie voor de organisatie van een geweldig festival.