Hengels Dweilfestival

imageVandaag is het weer tijd voor een optreden, in Hengelo is het te doen tijdens het Hengels Dweilfestival. Wie vroeger goed op heeft gelet tijdens aardrijkskunde wist het natuurlijk al, maar voor alle anderen een kleine opfriscursus topografie: Er bestaan maar liefst 2 Hengeloos in Nederland! 1 in Overijsel en 1 in Gelderland. Wij zijn onderweg naar het dorp in Gelderland, niet de stad in Overijsel. Scheelt je vanuit Eindhoven toch ongeveer een uur reistijd.
Na 1 uur en 20 minuten rijden gaan wij op zoek naar een parkeerplek zodat we al onze spullen (en dat zijn er nogal wat wanneer je met kind + wandelwagen op stap gaat) in de buurt van het hoofdpodium uit kunnen pakken.
Bepakt en bezakt sluiten wij ons aan bij de eerste paar leden die al gearriveerd zijn en dan start de middag met een waterig zonnetje en een wijntje. De groep is al snel compleet, dus op naar het eerste podium van vanmiddag.
Terwijl de kapel voor ons hun show staat op te voeren krijgt de zon zin om te schijnen en warmen we een beetje op. Zonnebril op, instrument klaar, tijd om op te treden. Tijdens de eerste set geven we meteen een primeur weg. De allereerste keer live van Blusswerruk: War. Voor een vuurdoop viel het zeker niet tegen! Nog een paar nummertjes in een boog, lekker dicht bij publiek en jury, en het zit er alweer op. Tijd voor een drankje dus en door naar het volgende podium.
Ons tweede optreden is meteen na de Blue Band uit Helmond. Zij blijven gezellig even hangen om naar ons te luisteren en geven ons slagwerk muzikale ondersteuning met schudeieren. Altijd leuk! Nadat we de rest van de set zonder hulp afgemaakt hebben, nemen we nog een drankje en dan door naar het volgende podium ongeveer 50 meter verderop. Het is hier nogal winderig en de zon laat ons ook even in de steek… Na ons setje zoeken we dan ook snel de warmte van een café op om onze handen te warmen en links en rechts wordt een borreltje gescoord om de innerlijke mens te verwarmen.
Het laatste optreden van vandaag is op het hoofdpodium. Het zonnetje breekt weer door gelukkig! We kunnen de dag zo goed afsluiten, met nog 1 lekker setje in Hengelo voor de prijsuitreiking begint en we weer richting huis kunnen. We trekken een paar gouwe ouwe uit de kast en sluiten af met onze knaller What do you want from me. We genieten van de sfeer in het dorp en natuurlijk ook van een drankje terwijl we op de afsluiting + prijsuitreiking wachten. De plaatselijke zangeres geeft een paar nummertjes ten beste om de tijd te vullen tot de jury hun eindoordeel heeft geveld. Er wordt afgeteld van 14 naar 1 en bij nr. 3 mag onze Pim richting podium om een mooie derde voor ons prijs op te halen.
We hebben genoten van de sfeer in Hengelo!