Festival XBB 17 mei 2015

eXperience BrassBand festival
Afgelopen zondag was het eerste festival van onze vrienden van XBB. Om 13 uur begon het festival in de Uitwijk en al vanaf het begin was het gezellig druk. De speeltijden zouden we pas te horen krijgen bij aanvang van het festival. En ons eerste setje zou om half vier plaatsvinden. Voldoende tijd om de andere kapellen te bekijken en beluisteren. Het festival was ook goed vertegenwoordigd met oa de Eendacht, de Dommelaers, Coest en de Soulstampers.
Maar eindelijk was het toch half vier en mochten wij ons eerste setje pelen. Aangezien het een lekker weertje was besloten we om niet ín, maar buiten de tent te spelen. Zo hadden we ook het meeste publiek voor ons. Helaas waren we niet voltallig, maar we zetten toch een lekker setje neer.
Om half 6 mochten we weer onze kunstjes vertonen en wederom besloten we om niet op het podium, maar in het café gedeelte te spelen. Want ook daar stond het meeste publiek. En daar doen we het uiteindelijk voor. Nadat de laatste kapel hun nummertjes had gespeeld werd de prijsuitreiking gedaan. De eerste prijs ging naar de Boeresoulstampers.
Al met al was het een zeer geslaagde dag. XBB, bedankt voor jullie festival. En Joost, bedankt dat je weer wilde invallen op de Bassdrum.