Festival aan zee, Renesse

Het is weer zover: Festival aan Zee! We zijn van vrijdag t/m zondag aanwezig in het altijd gezellige Renesse voor alweer de 9e editie van dit gezellige festival. De echte die-hards onder ons zijn al vanaf woensdag op camping De Julianahoeve, de rest komt vrijdag 1 voor 1 binnen druppelen.
Onze slaapaccommodatie wordt door GJ waterpas gezet, waarna wij voor een lunch naar Zuid-Zuid West gaan. Lekker aan het strand genieten van de eerste drankjes van het weekend en natuurlijk van lekker eten.
Rond 6 uur worden de rood/witte kleren aangetrokken en vertrekken wij naar het centrum van Renesse, waar wij namens de organisatie kunnen BBQen. Vanaf half 8 begint het onderdeel van vrijdag: de voorstelronde. Alle kapellen presenteren zich vanavond op het hoofdpodium aan het publiek.

Als alle magen gevuld zijn en iedereen ook voor een natje gezorgd heeft, kunnen wij rond half 10 het podium op voor ons optreden. Renesse weet dat wij er zijn! Elk jaar weer staat het plein vol met publiek en is iedereen enthousiast. Kortom: 1 groot feest!

Na het optreden vertrekken we weer richting camping waar we het feest voortzetten in onze partytent met discoverlichting, geluidsset en DJ Dennis. Aan de andere kant van het straatje staan onze vrienden van XBB, de leden van beide clubs mengen zich gezellig onder elkaar. Iets te enthousiast blijkt wanneer de sekjoeritie ons vriendelijk komt verzoeken om in ieder geval de bas uit te zetten omdat er klachten zijn geweest over de iets te harde muziek. Natuurlijk zijn wij zo vriendelijk om hier aan mee te werken en zetten wij het feest voort met iets minder harde muziek (het geschreeuw zal er niet minder van geworden zijn…)

Na een gezellige dag en avond is het tijd om te slapen, morgen gaan we vrolijk verder waar we vandaag zijn opgehouden.

 

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen…man wat een gebonk. O wacht, dat is de combinatie van bier en jonge jenever. Bedankt nog, Jan Hagen. Pffff.

Ik rol mijn tent uit. Wat ik zie is dat zo’n beetje iedereen al op is. De meeste zitten zelfs al aan het ontbijt. Ik ben op zoek naar 2 dingen: ibuprofen en koffie. Gelukkig heb ik het eerste zelf bij. En voor het tweede zijn er genoeg Blussers en aanhang die dat graag willen delen.

Om 10 uur is de gezamenlijke repetitie op het plein. dat wil zeggen dat alle kapellen op het campingplein het door K. Hagen geschreven “We are the Champions” gaan repeteren.

Onder leiding van Kevin en Twan wordt het nummer een paar keer ingestudeerd.

Na de repetitie wordt er nog door Doe Mar Wa een setje gespeeld.

Na de middag vertrekken we met de bus naar het centrum van Renesse. Het is altijd leuk om tijdens de rit wat te toeteren, maar de chauffeur vond er niet zoveel aan denk ik, want hij maakte nogal vaart om op de bestemming te komen. Tot groot ongenoegen van Cor, maar gelukkig zaten alle tandjes er nog in en hoefde Cor niet uit te vallen.

Om 13 uur hebben we ons eerste optreden bij de kerk. Een mooie plek om de alcohol (kater) weg te toeteren. Om 14 uur spelen we een lekker setje op het podium. Een mooie plek om de alcohol (kater) weg te toeteren. Tja, 1 keer was niet genoeg. Hierna hebben we even tijd om bij te komen.

Na 15 uur is het tijd om met de bus naar camping De Brem te gaan. Daar is voor Blusswerruk het eten geregeld. Onderweg naar de Brem kwam de buschauffeur in moeilijkheden. Hij kon namelijk de bus niet rond keren omdat er een busje in de weg stond. Maar na een aantal keren steken. Een paar keer voor- en achteruit rijden. Michel die een verkeersbord moest omdraaien. En nog een paar keer steken, was het gelukt om de reis vort te zetten. Aangekomen bij de Brem werden we hartelijk ontvangen. Nog iets te vroeg voor het buffet, konden we alvast genieten van een drankje. Intussen kwamen Frank en Ilona ook aan op de Brem. En vervolgens de aanhang met de blusskids.

Het eten bij de Brem was voortreffelijk. Voor elk wat wils en de meeste gingen een tweede en sommigen een derde keer opscheppen. Dit kon natuurlijk niet ongewaardeerd blijven en als dank hebben we een lekker “kloojmaran” setje gespeeld. (Vind ik zelf altijd het leukste). Op de FB pagina van De Brem staan wat foto’s en een filmpje ervan.

Terug in het centrum van Renesse zijn we nog een keer bij de kerk gaan spelen. Ook hier met weer veel lol en jolijt. Bij d’n ijscoman werd ook nog een setje getoeterd maar daar zal ik kort over zijn. Sorry frank, we are not so young. Om kwart over tien was het optreden op het podium. En weer is het geweldig als het publiek zo geniet van onze muziek en spontaan meezingt met bijvoorbeeld halleluja. Het was voor ons een hele vette set.

Hierna was het nog ff uitblazen, maar voor de meeste was het een lange dag en wilden we terug naar onze feesttent op de camping. Hoewel, voor we weg konden werd er nog een drankje aangeboden door de eigenaar van De Brem. Nou, dat werd proosten.

Terug bij de feesttent ging het proosten nog tot in de kleine uurtjes door. Ik zal daar maar niet teveel over uitweiden, want de foto’s en filmpjes zeggen meer dan duizend woorden.

 

De zondag begint voor de een iets eerder en frisser dan voor de ander. Dat kan ook haast niet anders na ongeveer 3 uurtjes slaap (toch Dennis?). Gelukkig is bij de buren de koffie klaar.

Omdat zo goed als iedereen wakker is wordt er al driftig begonnen aan het opruimen van alle spullen. In tegenstelling tot andere jaren hebben we hier later namelijk minder tijd voor. Het eerste optraden van de dag staat gepland op het strand bij Zuid-Zuid-West. Het is altijd leuk om hier te spelen. Toen na het tweede nummer eindelijk alle lippen en handen ook wakker waren ging het erg lekker. Na een klein drankje zijn we vertrokken naar die-hard Renesse fan Bas van der Schoot. Hier hebben we altijd de opwarmer voor de zondag. Dit in ruil voor een lekker Irish-Coffee.

Na het opruimen van de laatste spullen vertrekken we voor de laatste keer dit weekend naar het centrum van Renesse voor ons laatste optreden. Ook hier krijgen we het publiek weer goed mee. Het enige wat nog rest is het gezamenlijke slotnummer “We are the Champions” ten gehore te brengen. Dit jaar geschreven door onze Kevin. Wat een kabaal komt er dan van al die kapellen af, pffff…….. Maar zeker wel weer leuk.

Helaas komt er dan toch echt een eind aan het weekend. De meesten vertrekken meteen richting Eindhoven, terwijl een kleine groep nog even een hapje gaat eten. Uiteindelijk gaat iedereen weer zijn of haar eigen weg.

We hebben weer erg genoten van dit weekend, en willen graag de organisatie voor weer een perfect geregelde editie van dit schitterende festival.

Tot volgend jaar!