Festival aan Zee 2015

Dit weekend was het dan zo ver. Ik had al een paar jaar allerlei verhalen gehoord over het Festival aan zee in Renesse, echter als muzikant bij Stadshofkapel De Eendracht, had ik hier nog nooit gespeeld.
Rond de zomervakantie kwam de vraag van Kevin of ik wilde invallen voor Twan. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Een aantal repetities verder en weer een embouchure op sterkte hing de caravan vrijdag achter de auto en was het “hop” richting Renesse.

Helaas was er maar 1 ding teleurstellend: Het weer!!! Dat is dan het enige wat ik daarover zeg, want zelfs die cm’s regen hebben de pret niet kunnen drukken. Bij aankomst snel de caravan op z’n plek en met z’n allen naar het centrum om met alle deelnemers te gaan bbq’en. Tijdens de bbq had elke kapel de gelegenheid om een aantal nummers ten gehore te brengen. Om half 8 was het onze beurt. Ik kreeg al snel in de gaten dat de reputatie van Bluswerruk iets verder gaat dan Eindhoven. Ondanks de kou en regen was het bij het podium toch redelijk druk, maar na onze aankondiging was het na een paar minuten mutje vol met publiek. Heerlijk blazen is dat!! Na het optreden was het snel inpakken en richting camping omdat in de partytent alles al klaar stond om genuttigd te worden. Gezellige muziek, bier, wijn, fris. Ikzelf had een en ander aan drank meegenomen om wat zomerse cocktails te maken. Ook die vlogen er goed in bij de meesten. Na een gezellige aantal uren was het tijd om het mandje in te gaan.

De volgende dag was het tijd om na ontbijt en briefing even met alle deelnemers te repeteren voor de finale van zondag. Dat ging prima. De middag was gepland met allerlei optredens in het centrum van Renesse.
Dit was een gezellige middag waar Bluswerruk in alle hoeken en gaten van Renesse haar muzikale klanken heeft laten horen. Tussen de bedrijven door was er natuurlijk genoeg tijd om met bekende kapellen een biertje te happen en te ouwehoeren. In het begin van de avond was er voor ons gereserveerd in een restaurant. Hier hebben we met z’n allen incl. partners en kidslekker gegeten om vervolgens als dessert het personeel te bedanken voor de gastvrijheid met een kleine serenade.

Het avondprogramma was ongeveer gelijk aan het middagprogramma. Alleen werd er gekozen om niet alleen buiten maar ook binnen in een tweetal kroegen het publiek te verwennen met some beats. Om half 12 was Bluswerruk de afsluitende band. Het plein stond ramvol. We begonnen op het podium en tijdens de nummers verplaatsten we ons mengden we ons tussen het publiek. Zoals ik al op Facebook had geschreven: Gassssssssssssssss erop!!! Wat een publiek. Helaas was om vergunning technische redenen het tijdstip 12 uur ook echt einde optreden. Embouchuretechnisch kon Bluswerruk nog makkelijk verder en het publiek riep ook om meer. Maar goed, zondag weer een nieuwe dag met nieuwe ronden en kansen.

Terug op de camping weer hop de partytent en de dorst lessen met wat alcoholische versnaperingen. Ook dit was tot in de nacht weer lachen gieren brullen.

Zondag was mede door de vorige avond niet een van mijn meest frisse ochtenden. Iets later uit de caravan gerold dan menig ander maar beginnen met opruimen. Dit was helaas de laatste dag die qua muziek wat later van start ging dan anderen dagen. We begonnen met een optreden op de camping om vervolgens het traditionele Irish Coffee-drinken bij Bas te gaan doen. Wat een prima medicijn tegen een kater. Iedereen was nu weer fris en fruitig om weer richting het Centrum te gaan. Deze middag was niet veel anders dan die van zaterdag. Kortom, gas erop en blazen. Doordat het zonnetje was doorgebroken was het heerlijk druk. Uiteindelijk brak dan voor mij het laatste optreden om half vier aan op het hoofdpodium. Dit was qua ambiance een herhaling van zaterdagavond.

Na de laatste noot was het voor mij tijd om richting Eindhoven te vertrekken, terwijl de rest nog de finale met alle andere kapellen deed.

Samenvattend:
Dit was voor mij een van de betere muzikale weekenden die ik heb mogen meemaken. De perfecte combinatie van muziek, gezelligheid, sfeer, publiek en locatie. Helaas zat het weer niet helemaal mee, zodat ik het veelbesproken optreden op het strand niet heb kunnen ervaren. Wellicht volgend jaar een nieuwe kans.

Blussers, ik wil jullie hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en gezelligheid en we zien elkaar weer snel.

 

Gegroet,
Harold Broers