Federatiebal 2016

fedbal

Zaterdag 30 januari stond het jaarlijkse Federatiebal op het programma. Hier wordt jaarlijks de nieuwe stadsprins van het Lampegat bekend gemaakt. Maar natuurlijk is het voor de meesten van ons weer een groot weerzien en bijkletsen met oude bekenden.

Het programma voor de kapellen begon rong 19:45 uur. Ons eerste optreden stond echter pas om 22:10 uur. Een mooie gelegenheid om de andere kapellen te beluisteren, en waar nodig natuurlijk van een kritische noot te voorzien….. 😉

Uiteindelijk was het dan onze beurt. Dit jaar had onze Kevin er voor gekozen om de nieuwe nummers maar meteen in de eerste set te maken. Zoals altijd werd het ene nummer beter ontvangen dan het andere. Geen nood. De carnaval komt er aan. Tijd genoeg om ook de nieuwe nummers “eigen” te maken.

Om 00:00 uur was het dan zover. Datgene waarvoor iedereen eigenlijk naar het Parktheater was gekomen. De Neie werd bekend gemaakt. Natuurlijk gaan er al geruime tijd voor het Federatiebal de nodige geruchten over de nieuwe stadsprins. Pas deze avond hoorde ikzelf voor het eerst de naam van Gilbert Hockers voorbij komen. En warempel……… het is hem nog geworden ook. Gilbert zal dit jaar onder de naam Gilbert du Verre de scepter over het Lampegat.

Wij willen hem samen met zijn gevolg heel veel leut toe wensen voor dit aankomende jaar.

Om 01:00 uur mochten we voor de tweede en laatste keer een set ten gehore brengen. Dit werd een bekende feestset. Dit doet het altijd goed aan het einde van de avond.

Nog een week en dan barst de carnaval echt los. Blusswerruk is er klaar voor en heeft er zin in.