Elluf Elluf in Lampegat

dsc_7135

Elluf Elluf: het traditionele begin van het carnavalsseizoen.

Op 11 november (de elfde van de elfde), om precies 11.11 uur, begint het carnavalsseizoen. In Nederland wordt deze start van het seizoen in vrijwel iedere carnaval vierende plaats met een zekere ceremonie gevierd. De reden voor deze datum ligt bij het getal 11, dat van oudsher als het getal van dwazen en gekken wordt beschouwd.

Tijdens elluf elluf wordt het motto van de komende carnaval bekendgemaakt (hier in Lampegat gaan we “trots als unne pauw” carnaval vieren) en in sommige steden wordt tijdens het vieren van elluf elluf de nieuwe stadsprins bekend gemaakt.

Hoewel het vieren van elluf elluf al jaren een goede traditie is, doen wij dat hier in Lampegat pas sinds 2013. Wij als Blusswerruk zijn na een jaar van afwezigheid weer van de partij!
Om 21.00 verzamelen wij in Café Santé op het Stratumseind. Buiten is het aan de frisse kant, maar binnen staat de verwarming goed te blazen! Onder het genot van een drankje en de klanken van PIAS komen we langzaam in de stemming om feest te gaan vieren. Onze eerste set van vanavond bestaat uit gezellige meezingers en feestnummers. Erg druk is het nog niet, maar wat niet is kan nog komen!

Onze 2e set staat om 22.30 gepland in Sgt. Peppers. Hier is het wel redelijk druk (iets met Happy Hour en een studentenvereniging). De meezingers doen het ook hier goed, maar het serieuzere werk zoals Cheerleader wordt hier ook zeer gewaardeerd! Nog applaus voor Twan om de in 3en gehakte solo helemaal solo te doen.

Na het rondje van de zaak lopen wij richting Paradijslaan om bij De Kazerne een groep advocaten uit Amsterdam op te halen. Deze groep gaan wij onder muzikale begeleiding naar het Stratumseind brengen. De sfeer zit er goed in bij de dames en heren. En wat is een feest zonder knipperende lampjes in het haar! Er zijn meer dan genoeg van deze fel verlichte haarbandjes, dus binnen de kortste keren schijnen er meer dan genoeg lichtjes. We spelen 2 nummertjes om de groep op te warmen en vervolgens vertrekken wij in marstempo (of zoiets) weer richting Stratumseind. Waar wij nog een aantal nummers ten gehore brengen voor deze enthousiaste groep van 80 man! Sommigen staan niet al te stevig meer op de benen, 1 staat helemaal niet meer op de benen en de rest gaat in polonaise om ons heen.

Na What do you want from me gaan de weledelgestrenge dames en heren de kroeg in en gaan wij op weg naar optreden nr. 3.

Ons laatste optreden van elluf elluf staat om 24.00 uur gepland in Oud Eindhoven. Helaas hebben de meeste carnavalsvierders tegen deze tijd de taxi terug naar huis (of naar de shoarmatent) genomen en staan we voor een zeer klein publiek onze laatste noten van de avond te spelen.
We hebben als groep een zeer geslaagde avond gehad, maar kunnen tegelijkertijd ook de conclusie trekken dat elluf elluf nog niet echt leeft in Lampegat.

Volgend jaar beter?