Carnaval 2016 – De Dinsdag

DSC_5825En toen was het alweer dinsdag…… De make-up binnen de lijntjes ingekleurd en de haartjes weer netjes in de plooi geföhnd, staan we om 11.15 uur voor de laatste keer deze carnaval klaar voor het busje.
Na Nuenen, Loon op Zand, Breda, Eindhoven, Berkel Enschot, Veldhoven, Drunen, Nederwetten, Oirschot, Someren en Aarle Rixtel is het vandaag de beurt aan Heeswijk Dinther. Hier wordt een festival met bierfiets wedstrijd georganiseerd. Eerst even muzikaal voorstellen in de grote zaal en daarna de bierfiets op voor de eer en (het allerbelangrijkst) een blad bier. Onze Erik is sneller dan de competitie, dus de eerste biertjes van de middag zijn binnen!
We doen hier tussen 12 en half zes 4 optredens, waarvan de eerste dus in de grote zaal en de rest in 2 cafétjes. Het 3e optreden is voor een lege zaal, maar gelukkig zijn wij op ons best zonder publiek en zetten Blusswerruk 1 en Blusswerruk 2 om de beurt de boel op stelten. Onze Rowan mag met Blusswerruk 2 meedoen bij “What do you want from me” en het publiek gaat uit z’n dak!
Tussen de optredens door is het gezellig bijpraten met verschillende bekenden die hier vandaag ook aanwezig zijn. Even proeven van de in wodka geweekte vijgen van Kevin (geen aanrader, ze zijn echt niet te doen!) en nog een paar drankjes later is het tijd voor een dinerpauze. Heerlijk gegeten, de buikjes meer dan vol is het weer tijd om richting Eindhoven te gaan voor de laatste 3 optredens deze carnaval.
Waar Chiel naar huis is gegaan om “zijn” Carli bij te staan tijdens de laatste loodjes van de zwangerschap, is onze Pim is even naar D’n Hertog gekomen om toch een beetje sfeer te proeven, helaas is het al snel teveel en moet hij weer naar huis gebracht worden voor verder herstel. Beterschap jongen!
Na D’n Hertog staan nog optredens in ’t Mulderke en De Baron gepland. Het programma loopt iets uit, dus is er nog extra tijd voor een praatje en een drankje.
Om 00.45 is het dan toch echt zo ver: optreden 29 van 29 gaat beginnen, de laatste nootjes van carnaval gaan geblazen worden. Hier en daar piept en kraakt het, een solo gaat niet meer zoals op donderdagavond en er worden wat nootjes gemist. De sfeer zit er goed in (mede door de muzikanten van Coest) en we geven zelfs nog 3 toegiften.
Nog 1 drankje en dan is het naar de busjes om af te zakken met de soep en cola-kip van Christel en Kevin. Even met z’n allen een hapje eten en napraten over een zeer geslaagde carnaval voordat de busjes iedereen naar z’n bedje gaan brengen.
Het zit er alweer op, nog 380 dagen te gaan dan is het weer carnaval. Het was een kei fijn fisje nie!