Carnaval 2015: Zaterdag

Gaap!! Pfoe, het is best wel vroeg zo op de zaterdag na het latertje van gisteravond. Douchen, broodje en “tuut-tuut” daar is het busje alweer om half 9. En door!… Drukke dag voor de boeg.

We verzamelen vandaag in het Pullman hotel in Eindhoven om het ontbijt bij de SOSP op te leuken met wat muziek en natuurlijk met ons carnavalsnummer “Goade mee…” samen met de mannen van Punt&L. Met wat koffie en zoetigheid houden we ons bezig tot een uurtje of 10 waarna we de eerste nootjes van de dag gaan maken. Het speciaal ingestudeerde All You Need is Love wordt meegezongen door de aanwezigen en de andere muziek klinkt lekker in het restaurant. Nog wat koffie, een broodje kroket, een eerste pilsje en vervolgens nog wat muziek. Vanuit de groep wordt ons de beker van het Liedjesfist weer teruggegeven met de belofte om volgend jaar te komen optreden bij een evenement voor gehandicapten. Met die toezegging krijgen wij de beker weer terug die direct naar de bus gebracht wordt voordat ie spontaan weer verdwijnt.

Na het optreden wandelen we even naar de Lampegatse Statie (het station) waar de Vurtocht voor de eerste keer georganiseerd wordt en wij gevraagd zijn een set en “Goade mee…” uit te voeren. Zo gezegd zo gedaan. Het was hier helaas nog te vroeg en daardoor niet druk, maar we spelen een paar nummertjes waarna Punt&L het van ons overnam met hun setje. Helaas konden wij niet blijven kijken omdat wij de SOSP bij het Pullman moesten ophalen en muzikaal begeleiden naar Cafe de Hertogh op het Stationsplein. Hier bleek een klein communicatieprobleempje te zijn geweest, want ook de Eendracht stond hier klaar om hetzelfde te doen als wij. Nou, dan lossen we dat gewoon op door gezamenlijk Bergvolk te spelen. Klonk best aardig, al wisten wij geen raad met het tussenstuk aangezien wij dat altijd overslaan.

Aangekomen bij de Hertogh speelden beide clubs om de beurt nog enkele nummertjes om het publiek en de SOSP te vermaken, totdat we ieder weer ons eigen weg gingen. Onze weg leidde ons naar het Mulderke op de Wal, waar wij lekker wat konden drinken en Pa en Ma vd Laak ons van een lekkere bak soep hebben voorzien. Helemaal super Rikie en Frank Sr!

Voordat de optocht op de Wal kwam liepen wij nog even door naar het Pitstop festijn van CV Niehaals waar we wederom “Goade mee…” mochten spelen. Toen weer terug naar de Mulder voor een paar nummertjes en toen een paar biertjes.

Heel veel tijd hadden we echter niet, want onze set in de tent op de Markt stond gepland. Aangezien de optocht bij het beginpunt reeds gereed was trok er veel volk de stad in, en met name de tent vulde zich in rap tempo. Altijd lekker om dan te mogen spelen. Het geluid werd dit jaar zelfs versterkt, dus we waren overal (binnen en buiten) goed te horen. Ook hier weer samen met Punt&L ons nummer gespeeld en vervolgens nog een lekker glaasje gedronken.

Wederom niet al te veel tijd om te rusten, want er stond nog 1 set gepland voor het eten, in de Miller Time op Stratumseind. Op Stratum was het uiteraard al bijzonder druk, dus het duurde even voordat we er waren, en in de kroeg was het ook volle bak en dikke stampmuziek. Leuk om dan de jeugd eerst te zien kijken zo van “Nee hè, toch niet zo’n duffe blaaskapel…” en om dan na 4 nummers allen te horen scanderen “Nog een lied-juh, nog een lied-juh”. Al 2 jaar op rij hebben we hier succes, dus wellicht dat we hier komend jaar maar weer naar terug gaan.

Etenstijd, dus liepen we gezamenlijk naar de pizzeria op het Catharinaplein. De tafels waren echter nog niet helemaal klaar, maar het plein stond wel vol met publiek. Een uitgelezen mogelijkheid dus voor een niet-gepland buitenoptreden. Binnen de kortste keren stond het plein ram vol met feestende en dansende jeugd, waardoor we na een paar nummers met dik kippenvel op de armen lekker gingen eten. De pizza’s en pasta’s waren groot, lekker en goedkoop. Top locatie voor een goede maaltijd dus.

Ons enige uitstapje buiten Eindhoven deze dag bracht ons naar het Fijnfisjenie Cafe bij Omroep Brabant op Industrieterrein Ekkersrijt. Hier brachten we 2 uur door in de studio op primetime (ruim 1 miljoen kijkers) waar we live op tv Let Me Entertain You en “Goade Mee…” hebben gespeeld/gezongen, en daarnaast natuurlijk nog enkele nummers welke niet op tv terecht zijn gekomen. De sfeer was helemaal top, en de mensen van Omroep Brabant razend enthousiast dus ook dit kan best wel eens een terugkomend optreden gaan worden.

Terug naar Eindhoven voor nog 3 sets. De eerste stond gepland in de Oude Rechtbank/Tuchthuis op Stratumseind bij Biki90’s Thunderdommel feest. Na ons optreden op hun Oktoberfest in de Effenaar wilde ze ons hier ook graag hebben. Echter bij aankomst bleek al vrij snel dat wij als club hier niet binnen konden, ram en ram vol met publiek. Omdraaien en op naar de volgende locatie. We hebben toen nog maar een optreden gedaan buiten de Heuvel tegenover Cafe Little One, en ook hier hadden we weer veel succes met het publiek.

Snel door naar het Pullman hotel voor een set bij de Bolhoedjes in het bruin cafe. Redelijk goed setje, maar het werd wel duidelijk dat de energie een beetje op raakte. Vervolgens nog een korte voetreis naar de Kleine Berg waar we in de Baron nog de laatste set van de dag hebben gemaakt. Altijd een gaaf optreden hier, en ook nu weer veel response. Aangezien iedereen op was, zijn we direct na de laatste noten terug naar de busjes gegaan en richting Frank en Ilona gereden voor de soep en worstenbroodjes, maar het was al snel duidelijk dat iedereen toe was een goede nachtrust dus het werd niet al te laat.

Een geweldig leuke, lange dag in ons eigen Lampegat met diverse dikke optredens!