Carnaval 2015: Maandag

Redelijk uitgerust beginnen we aan de 1-na laatste dag van carnaval: de maandag.

Vandaag start onze dag met een ontbijt verzorgt door de familie Trienekens. Een uitgebreid buffet met roggebrood, zult, gekookte eieren, verschillende soorten vleeswaren, kaas, knakworsten en brood staan op ons te wachten. Na al dit lekkers is er voor de die-hards ook een lekker borreltje en voor de rest een kopje koffie/thee of fris.
Na al dit lekkers kunnen we natuurlijk niet op weg gaan zonder een passend bedankje: een serenade! Op verzoek spelen we hier nog maar een keer “Noar de kroeg” aangevuld met nummers uit ons gewone repertoire.

De volgende stop vandaag is Eersel, waar wij met CV de Buurlanders rondtrekken. We beginnen in een grote tent, waarna we via een kroeg naar het plaatselijke bejaardenhuis lopen. Overal zit de stemming er goed en er wordt ook op tijd voor een natje en een droogje gezorgd. Na de polonaise in het bejaardenhuis gaan we door naar een gezellige sportkantine waar op dat moment kindercarnaval gevierd wordt. Hier is het behoorlijk druk en dat is altijd prettig muziek maken. Als laatste stop van de middag komen we bij een jeugdvereniging, waar het met de benen buiten hangt. In Eersel zit de stemming er goed in en we hebben ons hier dan ook prima vermaakt.

Voor we verdergaan met ons avondprogramma moet er eerst gegeten worden en dat doen we vanavond bij “De Pastoor” in Helmond. Met volle buiken rollen we zeer voldaan weer naar buiten om naar de Houtse Kluppels te gaan. Hier spelen wij een paar nummers en vervolgens trekt op onze muziek de vereniging de zaal binnen. Helaas hebben we niet meer tijd, want om 22.30 uur moeten wij in Eindhoven acte de prĂ©sence geven bij De Leute. Hier is het gezellig druk en onze muziek wordt enthousiast ontvangen, er wordt zelfs een polonaise gelopen op “Sex met die kale”.

Als laatste optreden van vandaag staat het festival bij De Keien in Waalre gepland. Hier mogen wij om 23.30 uur een half uur lang onze kunsten laten horen. Elk jaar weer treffen we hier enthousiast publiek, dat leuk meedoet en meezingt met onze muziek. Vooral Hallelujah is hier favoriet. Na dit optreden is er nog gelegenheid om bij te kletsen met de bekende gezichten die we tegenkomen en om nog maar een biertje te drinken, waarna we weer terug naar Eindhoven rijden voor erwtensoep en hotdogs in huize Trienekens (de zoon van…). Rond half 3 gaat het licht uit voor een zeer korte nacht, want morgen vertrekt al om 10.00 uur de bus naar Keulen!