Carnaval 2015: Dinsdag

Dinsdag 17 februari,

We gaan met Blusswerruk aan de laatste dag van carnaval beginnen. En vandaag gaan we naar Keulen. Om 10 uur wordt er verzameld bij het Pullman hotel, waar de touringbus ons komt oppikken. De meeste zijn wat eerder zodat er nog tijd is voor een kop koffie en thee aan de bar.
Zodra iedereen er is en de bus er ook staat kan de reis beginnen. De inhoud van de bus wordt gecontroleerd en er staan behoorlijk wat traytjes bier en fris, dus verdorsten zullen we niet.

Na ongeveer 2 uurtjes komen we aan op de eindbestemming. We parkeren de bus buiten de stad om vervolgens met de metro verder te gaan. Het plan is om in het centrum wat te gaan spelen en te zien wat er te doen is. In de metro echter komen we er al gauw achter dat in het centrum zelf niet veel meer te doen, aangezien de optocht op maandag (rosemontag) is geweest.

Hans spreekt met iemand die op weg is naar de optocht in Nippes, een stadsdeel van Keulen. De man neemt ons graag mee en zo zijn we in ieder geval verzekerd dat er carnaval wordt gevierd. En daar komen we voor. Uiteindelijk na alle plaspauzes, komen op de eindbestemming bovengronds waar het feest al volop bezig is. We staan meteen bij een bierstube mét podium. We vragen of we mogen toeteren en ja, dus hop, instrumenten uitpakken en gaan met die banaan. Helaas konden we maar 2 nummertjes doen, want de carnavalsstoet kwam al voorbij en die werd daar van commentaar voorzien. En tja, dat overstemde we natuurljk.

Dan maar ff drankje doen en op pad om een andere geschikte plek te zoeken. Maar ook daar komt de stoet voorbij waardoor er geen mogelijkheid is om op te treden. Dan maar genieten van de drankjes en uiteraard de optocht zelf. Er werd namelijk vanalles van de wagens gegooid, chocola, koek, snoepjes, bloemen en kleine smaakballonnetjes. Jordi en Rowan hadden hun zakken al snel vol, waardoor een vrouwtje langs de kant maar even vertelde hoe het moest. Gewoon een grote tas open houden en roepen “kammelle” (snoepjes).

Duidelijk was intussen waar de stoet was begonnen en dus ook het eerst zal eindigen. Toen daar heen gelopen en zodra de stoet voorbij was een lekker setje gespeeld. Direct stond het vol met mensen die bleven luisteren en kijken. Dus dat was voor ons ook genieten. Zelfs nog een biertje gekregen van de cafebaas als blijk van waardering. Na dit muzikale geweld zijn we nog terug gegaan naar het podium waar we begonnen waren om te zien of we daar ook een setje konden maken. En dat kon. En ook hier ging het Duitse publiek uit hun dak.

En na al het drinken, werd het tijd om wat te gaan eten. Marcel had een restaurantje gereserveerd en daar hebben we heerlijk gegeten. Uiteindelijk was het tijd om te vertrekken. En zo zijn we voldaan terug naar Nederland gereden. Maar het was nog niet afgelopen. Zodra we terug waren en al van een paar fans afscheid haden genomen gingen we door naar de tent op de Mert. Daar zouden we nog een laatste maal ons carnavalsliedje spelen met Punt&L. Zonder Tanco, want die zat in Sauerbach-Hinterglem.

En zo werd het langzaamaan tijd voor ons laatste optreden. Of eigenlijk een verrassings-serenade. Want stadshofkapel De Eendracht bestaat bestaat 65 jaar en daar was deze middag een receptie voor. Maar wij zaten in Keulen dus helaas afwezig daarbij. Maar De Eendracht was met de stadsprins na ons in de tent. Dus zodra wij klaar waren zijn we naar buiten gegaan om De Eendracht op te wachten. Dit duurde wel ff, maar uiteiendelijk kwam het gevolg naar buiten en werden ze aangenaam verrast door ons optreden voor hun. Eerst “Let me entertain you”en daarna nog “lang zal ie leven”. Aan hun reacties was te merken dat ze dit niet hadden verwacht en dit zeker konden waarderen. Na de felicitaties de bus uitgezwaaid en konden we zelf op weg naar onze eigen busjes om naar Kevin En Christel te gaan om af te zakken. Daar nog genoten van de heerlijke chili en soep en konden we gezellig na lullen over carnaval 2015, waar ook dun vurzitter nog wat dankwoorden voor had.

En zo sloten we een druk, gezellig, en vernieuwend carnaval af.
Op naar carnaval 2016, deze is van zaterdag 6 tot en met dinsdag 9 februari, zet het in uw agenda.

Salaai