Brabantsedag Heeze

Dit jaar is het voor de 57e keer dat de Brabantse Dag georganiseerd wordt. De cultuurhistorische optocht op de zondag is het hoogtepunt van een 9 dagen durend cultuurfestival. Net als vorig jaar waren wij uitgenodigd om langs de route onze klanken te laten horen.

Na de vermoeiende dag van gisteren in Raalte was het weer op tijd klaar maken voor een dagje Blusswerruk. Om12:00 uur werden we in Heeze verwacht. Toen we uiteindelijk compleet waren vertrokken we naar onze “standplaats”. Dat was dit jaar bij het benzinestation. Dat is natuurlijk altijd handig voor als het gaat regenen. Echter……. Men had besloten om maar een oplegger hier onder te zetten. Gelukkig bleef er voldoende ruimte over voor het geval het nodig mocht zijn.

Eenmaal aangekomen op onze locatie zijn we vrijwel meteen begonnen met dat wat we het beste kunnen. Muziek maken. Omdat onze Gerrit-Jan in de optocht meeliep, werd tijdelijk de grote trom geslagen door onze voorzitter/trompettist/duizendpoot Twan. Dit ging niet eens echt verkeerd.

Gedurende de optocht was het eigenlijk onmogelijk om muziek te maken. Hierdoor hadden we dus een pauze van een kleine 3 uur. In die tijd waren onze GJ en Judith omgekleed en wel weer aanwezig bij de blussers.

Toen de optocht eenmaal afgelopen was hebben we nog 2 setjes gemaakt voordat we naar huis gingen.

Zo na de vakantie was dit weekend wel weer even een binnenkomer. Gelukkig hebben we goed kunnen trainen. Volgende week zijn we namelijk weer het hele weekend onder de pannen. Dit keer weer in Renesse bij het Festival aan Zee 2014. We hebben er zin in!!!!!!