Brabantse Dag 2016

DSC_0038Voor alweer het vierde jaar trokken de Blussers vandaag naar het Brabantse Heeze. Daar werd voor de 59e keer de Brabantse Dag georganiseerd. Het hoogtepunt van dit 9 dagen durende feest is de optocht op de zondag. Dit jaar was het thema “Wat een dag”.

Rond de klok van 12 uur verzamelde alle Blussers zich op het Strabrechts Plein. Hier was toch we de grote vraag waar wij dit jaar langs de route zouden staan. Bij de bakkerij stond Coest. Bij het tankstation stond, na 2 jaar afwezigheid, Just 4 Fun. Dit bleek al meteen een leuke meevaller. Onze plaats was recht tegenover het plein. Lekker dicht bij dus.

Na alles geïnstalleerd te hebben konden we beginnen. Omdat de bezetting door vakanties ed. niet helemaal optimaal was, was het even zoeken naar het juiste repertoire. Dit liep gelukkig allemaal goed, en het publiek wist het allemaal goed te waarderen.

Na ongeveer 1,5 uur en een paar pauzes begon de optocht voorbij te komen. Dat betekende voor ons dus een lange pauze totdat de optocht voorbij is.

Omdat wij lekker dicht bij het plein stonden (hier komen ook alle wagens bij elkaar na de optocht) was iedereen net voor of tijdens de optocht de weg overgestoken. Dit betekende dat wij na afloop van de optocht snel nog een setje konden maken. Waarna het de beurt was aan Just 4 Fun en Coest.

Al met al was het weer een leuke dag met wederom goed weer.

Rest mij nog één ding: Kees, bedankt!!