Blusswerruk Weekend

Zaterdag ochtend, half negen. De muzikanten druppelen langzaam binnen in Het Uilennest, om zich een weekend opsluiten ter voorbereiding op Carnaval 2015.

De koffie wordt gezet en de bedden opgemaakt. Ondertussen wordt de muziekinstallatie voorbereid en komen de eerste instrumenten uit de koffers. Als iedereen klaar is starten we met wat opwarmers om daarna met 2 nieuwe nummers aan de slag te gaan. Gelukkig hadden we deze al een keer doorgenomen voor het weekend, zodat het deze ochtend niet helemaal nieuw is, want er is nog behoorlijk wat werk aan de winkel.

Na twee uur is het tijd voor een welverdiende pauze, en de koffie maakt plaats voor een koele verfrissende pint.
We gaan na de pauze nog een uurtje door tot dat we aan de lunch beginnen. Na de lunch doen we nog twee sessies tot we uiteindelijk om half zes stoppen. Voldaan gevoel, doel bereikt, en nu op naar het avond programma!

Als de tafels en de stoelen in een lange rij tegen elkaar zijn geschoven worden de bakplaten en de vlees schalen naar binnen gedragen. de trek heeft inmiddels plaatsgemaakt voor stevige honger, dus iedereen vindt snel een plaatsje achter de voertafels. Daarna zijn het 2 uur lang bourgondische taferelen tot dat de taart en cupcakes van Collinda (en bij een aantal de Irisch Coffee) zorgt voor een goed besluit van de maaltijd.

Stilletjes aan gaat iedereen zich daarna voorbereiden op het avondprogramma, waarbij het thema “notenclub” centraal staat. Er komen ineens allerlei artiesten de slaapvertrekken uit; Michael Jackson, John Denver en Willy Alberti en Barry White hebben hebben zelfs de moeite genomen om nog even binnen te vallen! Dan is het rond elf uur tijd voor de MuziekQuiz die de rest van de avond zal gaan vullen. Presentatie door onze Lee Towers, geassisteerd door Elton John en achter de knoppen heeft Guus Meeuwis plaats genomen. De heftige en gezellige strijd die daarna losbarst duurt tot iets na eenen. Waarna we nog tot in de late uurtjes door feesten.

De ochtend daarop is gezien de voorgeschiedenis een stuk rustiger… Reutels, wallen en andere details vliegen om de oren, maar na een goed ontbijt met eieren en spek trekt dat weer een beetje bij.

We repeteren daarna nog tot uur of twaalf en vinden het dan wel genoeg geweest.

Als iedereen weer op huis aan gaat kunnen we terug kijken op weer een zeer geslaagd weekend met veel lol en ook nog eens een goed resulaat!

Wij zijn er klaar voor!

Groetjes,
Kevin