Bemmelse Dweildag

Het is ochtend. Tijd om een dagje met de Blussers op pad te gaan. Het is vandaag dweildag Bemmel waar we naar toe gaan. En waarom ze dat toch ieder jaar weer organiseren ná het verjaardagsfeestje van Kevin is mij een raadsel. Mijn hoofd is er dan ook helemaal niet klaar voor. Maar ik verwacht dat ik niet de enigste ben.

Dit jaar is onze jarige 1 van de 4 trompettisten die het festival mag openen met de openingstune. En de blussers willen dat niet missen, dus we zijn er extra vroeg bij dit jaar. Al om half 10 staat de familie Geelen bij mij aan de deur. En met een kleine omweg zijn we iets na half 11 in Bemmel.

Om 11 uur wordt de dweildag officieel geopend en we staan al klaar om Kevin toe te juichen. Het speciaal ingestudeerde dansje laten we wijselijk achterwege.

Daarna gaat het beginnen. Ons eerste optreden is om half 1. Zodoende is er nog tijd om rond te lopen en wat andere muziekbandjes te beluisteren. Het weer is al aardig, maar opeens komt er een flinke plensbui. We gaan maar vlug naar de grote tent om te schuilen. We moeten daar tenslotte toch ons eerste optreden geven.

Vantevoren gaan we met ons nieuwe nummer “quaranta-y-ocho” even warmblazen. En hiermee openen we dan ook onze eerste set. De zon schijnt alweer en het publiek is goed aanwezig dus het kan al niet meer stuk. Hier doen we ook de “parelvissers” en je kan merken dat het gewaardeerd wordt. Op deze wijze trombone spelen heeft het publiek nog niet eerder gezien.

Na de set krijgen we een smakelijke attentie van de organisatie, waarvoor dank. Onze volgende speeltijden zijn om 14.00 uur, 15.30 uur en 17.00 uur. Overal is het gezellig druk en het publiek maar ook de jury is zeer enthousiast. Met het laatste optreden mogen we zelfs een extra nummer doen. Na onze laatste set is het tijd om lekker te relaxen in het gras en bij te komen van al het muzikale geweld.

Langzaam gaat iedereen op huis aan. Wij blijven nog even wachten tot Ellen en Christel terug zijn van hun ritje op en neer naar Eindhoven. Er was iets met sleutels in een gesloten auto, maar daar kunnen Cor en Ellen alles over vertellen 🙂

Voor Blusswerruk was het wederom een geslaagde dweildag in Bemmel.

Tot volgend jaar.