Ameezing Eindhoven

14457496_1099647890128569_4037158584441101990_nNa de derde dinsdag in september komt de derde vrijdag in september, dit jaar de dag van Ameezing Eindhoven. Dankzij het Lampegats Gemengd Mannenkoor al jaren een begrip in Eindhoven en omstreken! Na al die jaren heeft Ameezing nog niks aan populariteit ingeboet en het Stadhuisplein staat dan ook tot in de laatste hoek gevuld met publiek.

Dit jaar mogen wij, als Blusswerruk, het voorprogramma verzorgen. Om 20.00 uur beklimmen we met z’n allen de trap en nemen we onze plaats op het podium in. Wat een eer en wat gaaf om hier te mogen staan! 45 minuten lang is het podium van ons en mag het publiek van ons genieten, en wij van hun natuurlijk. Een vooraf opgesteld programma brengt ons langs meezingers, inhakers, tranentrekkers en een polonaise. Wat een gezelligheid, het publiek heeft er al zin in en doet meteen enthousiast met ons mee!
Af en toe neemt onze dorpsomroeper Erik de microfoon ter hand om een nummertje aan te kondigen, of om publieksparticipatie (mooi woord voor scrabble, driedubbele woordwaarde, ga je vast en zeker mee winnen) te vragen en zelfs een klein, niet helemaal zuiver, nootje mee te zingen.
Bij de laatste 2 nummers heeft het Lampegats Gemengd Mannenkoor gezorgd voor songtekst, zodat iedereen zonder schroom en wel of niet op de juiste toonhoogte mee kan zingen. Na het smeren van de kelen, is het uiteraard ook zeer belangrijk om de stembanden op te warmen, want na ons gaat het feest beginnen en wordt er de hele avond lekker ongegeneerd mee gekwekt!
Rond 21.00 uur is het de beurt aan het Lampegats Gemengd Mannenkoor om hun plaats op het podium in te nemen. Er komen weer allerlei leuke meezingers voorbij en we kunnen ons hart ophalen. Met behulp van de hele handige schermen waar de songteksten op voorbij komen kunnen we lekker meezingen! En nu wij het publiek zijn kunnen we, ook heel belangrijk, de kelen smeren…
Wij hebben een fantastische avond gehad en het optreden was super om te mogen doen! Volgend jaar weer?