Elluf Elluf

Elluf elluf tweeduizendveertien,

Het begin van het carnavalsseizoen. Dit werd onder de rivieren al uitbundig gevierd, maar in Eindhoven is dat pas sinds kort. Vorig jaar was de aftrap en nu versie 2.0
De organisatie heeft weer een aantal kapellen, artiesten en café’s bereid gevonden om van dit evenement een succes te maken.

Wij, Blusswerruk, verzamelen in café De Baron aan de Kleine Berg. Een café waar we graag spelen en we zetten daar een leuke eerste set neer. Het is nog niet zo druk, maar dat maakt voor ons niet uit. We gaan ervoor.

Van daaruit gaan we naar café Wilhemina aan het, juist, Wilhelminaplein. Daar kunnen we nog net genieten van de klanken van De Tweedracht. Daarna is de beurt aan ons.
Na het klankje en een drankje gaan we op weg naar het stratumseind. Naar café ‘t Lempke.

Op het stratumseind is het goed druk. Veel carnavalspubliek maar ook veel mensen die Glow wandelen en even bijven staan om naar de kapellen en artiesten te luisteren. Even is het onduidelijk of we moeten spelen of niet, maar uiteindelijk gaat het door. En dan is direct te merken dat er meer publiek is dan bij de voorgaande optredens, want er wordt meteen vol gas ingezet met Let me…

Een paar nummers en gehoorbeschadigingen later gaan we weer naar buiten. Op naar Sgt. Pepper. Daar wordt besloten om niet binnen, maar buiten op straat te spelen. De Dommelaers zijn al bezig en er staat al lekker veel publiek te luisteren. Een goed moment voor de Blussers om wat te kletsen met omstanders. Het is erg gezellig en je kan zien dat door dit evenement iedereen zin heeft of krijgt in de komende carnaval. Na de klanken van PIAS is Blusswerruk aan de beurt. En ook hier wordt een geweldig en luid setje neergezet.

Hierna is het tijd om naar de laatste lokatie van de avond te gaan. Café De Mulder. Helaas is hier bijna geen publiek, wat erg jammer is na het drukke stratumseind. Gelukkig staat er een geweldige artiest zodat we buiten kunnen genieten van ons drankje. Hier worden de laatste nummers gespeeld en is het Elluf Elluf evenement voor ons ten einde. De meeste gaan direct naar huis, want Twaalluf Elluf is voor de meeste weer een gewone werkdag.

Wederom een leuke avond toeteren. Wat ons betreft is het carnavalsseizoen goed geopend. Salaai.